Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
Pentru chec:
2 căni fulgi de ovăz fără gluten, măinați într-o făină
1/2 cană zahăr de cocos (utilizați stevia dacă doriți)
1 lingură de copt
1 lingură de scorțișoară
un vârf de cuțit sare
1 ceașcă de lapte vegetal
1 ou de in (se poate folosi un ou mare dacă nu se dorește varianta vegană)
1 linguriță extract de vanilie
6 linguri unt de nuci la alegere, topit (se poate folosi unt de migdale)
Opțiunea Paleo:
1/2 ceașcă făină din nucă de cocos
1 lingură de scorțișoară (pudră)
1 ceașcă sos de mere fără zahăr
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 cană sirop de arțar ( miere sau sirop de agave)
1/4 ceașcă unt de caju (poate fi unt de migdale sau ulei din nuca de cocos)
extract de vanilie
4 ouă mari, amestecate ușor
1/4 ceașcă alune / nuci tăiate la alegere (opțional)
Pentru glazura cu protină:
3 linguri pudră de proteină cu vanilie
1-2 linguri îndulcitor granulat la alegere (opțional)
1-2 unt de nuci la alegere (opțional)
lapte vegetal
Pentru glazura cu unt din nucă de cocos:
4-6 unt din nucă de cocos, topit
2 linguri îndulcitor granulat la alegere
lapte vegetal
Pentru glazura cu brânză cremă:
brânză cremă vegetală (poate fi folosită orice brânză cremă)
2 linguri îndulcitor granulat la alegere
1 lingură scorțișoară (pudră)
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 C. Ungeți o tavă de pâine sau un vas de copt mic cu spray de gătit și lăsați-l deoparte.
Într-un bol mare de amestecare, combinați ingredientele solide și amestecați bine.
Într-un castron mic, amestecați laptele, extractul de vanilie și oul / oul de in. Se toarnă în amestecul cu ingrediente solide. Adăugați untul topit din nucă (și mierea și sosul de mere pentru varianta paleo) și se amestecă foarte bine până se formează un aluat.
Puneți aluatul în tava de pâine sau în vasul de coacere. Coaceți timp de 25-30 minute (opțiunea PALEO – 45-50 de minute) sau până când devine de culoare maro auriu pe partea de sus iar o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Scoateți din cuptor checul și lăsați-l să se răcească complet înainte de servire sau glazurare, dacă doriți.
Pentru a face glazura (cu excepția brânzei cremă)
Combinați toate ingredientele și adăugați lapte vegetal până când se formează o cremă groasă.Pentru brânza cremă,lăsați să stea la temperatura camerei până când se înmoaie. Se amestecă cu îndulcitorul granulat și scorțișoara.
Notă:
Checul cel mai bine se păstrează în frigider. Dacă decideți să folosiți glazura (e), este bine să le păstrați separat.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: unt de arahide crocant bio,sirop de artar bio,ulei de cocos raw bio,unt de migdale bio,faina de cocos bio,lapte de cocos bio