Ingrediente:
pentru 4 porții
Legume
varză de bruxel,tăiate, înjumătățite (455 g)
5 morcovi, felii
ulei de masline
sare , după gust
piper negru, după gust
Carnea de porc
muschi de porc (455 g)
sare , după gust
piper negru, după gust
2 frunze de rozmarin proaspăt
Sosul
1 lingură ulei de măsline
3 linguri oțet balsamic
¼ cană sirop de arțar(petimezi din rodie) (55 g)
Informații de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190˚C (375˚F ).
Puneți varza de Bruxelles și morcovii separat pe o foaie de copt, lăsâ loc în centru pentru carnea de porc.
Stropiți cu ulei de măsline. Presărați cu sare și piper. Se amestecă.
Puneți carnea de porc în centrul foii de copt. Presărați cu sare și piper. Adăugați crenguțe de rozmarin pe partea de sus a carnii de porc.
Coaceți în cuptor timp de 40 de minute sau până când temperatura internă a cărnii de porc atinge 145˚F (63˚C).Lăsați să stea 5-10 minute.
În timp ce carnea de porc se prepară, amestecați uleiul de măsline, oțetul balsamic și siropul de arțar(petimezi de rodie)într-o cratiță mică.
Gatiți la foc mediu până când sosul se îngroașă și se reduce lichidul cu ⅓, aproximativ 3-4 minute.
Garnisiți cu sosul preparat carnea de porc.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:ulei de masline extra virgin bio,ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin Drop of Gods,ulei de masline extra viegin Sitia,ulei de masline extra virgin Messara,otet balsamic de vin,otet balsamic cu miere din cimbru,sos balsamic cu sirop de roscove fara gluten,petimezi din rodie,petimezi din struguri