Ingrediente:
2 cani de apă
1/2 cană pudră de cacao brut
100 gr. piloncillo
2 cuișoare (sau 1/8 linguriță cuișoare măcinate)
1 anason (sau 1/4 linguriță anason măcinat)
2 bastoane scorțișoară (sau 1 linguriță scorțișoară măcinată)
1 păstaie de vanilie (sau 2 linguri de extract de vanilie)
4 căni orice fel de lapte
scorțișoară măcinată
Instrucțiuni de preparare:
Tăiați păstaia de vanilie pe lungime pe care o puneți împreună cu piloncillo, pudra de cacao, cuișoarele, anasonul și scorțișoara într-o cratiță și se acoperă cu 2 căni de apă.
Aduceți la punctu de fierbere și reduceți căldura. Acoperiți vasul timp de aproximativ 5 minute sau până când zahărul se dizolvă. Apoi, scoateți capacul și lăsați să fiarbă pentru 15-20 de minute sau până ajunge la consistența siropului.
Îndepărtați condimentele folosind o sită.
Încălziți 1 cană de lapte la alegere și amestecați cu 1/4 cană de ciocolată cu condimente. Garnisiți cu puțină scorțișoară și serviți.
Siropul de ciocolată poate fi depozitat în frigider timp de 3-5 zile.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție
Calorii 121 Calorii din grăsimi 9
% Valoare zilnica*
Total Grăsimi 1g 2%
Sodiu 9 mg 0%
Potasiu 163 mg 5%
Carbohidrați totali 29 g 10%
Fibre alimentare 4g 16%
Zaharuri 21g
Proteine 2g 4%
Calciu 4,2%
Fier 10,7%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.