Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
INGREDIENTE
4 ouă
1/2 ceașcă | 120 ml ulei din nucă de cocos topit
1/2 ceașcă | 170 grame de miere sau 160 grame sirop de artar
1 linguriță | 5 ml extract de vanilie
1/2 linguriță oțet de mere din cidru
1/2 ceașcă | 56 de grame făină din nucă de cocos
1/2 ceașcă | 55 grame făină de tapioca
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
Opțional topping:
1 cană frișcă din nucă de cocos
fructe de padure
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 350 ° F / 180 ° C. Ungeți o formă de tort rotundă de 8 cm. Puneți deoparte.
Bateți ouăle într-un castron. Adăugați vanilia, mierea (sau siropul de arțar), uleiul și oțetul. Se amestecă bine.
Adăugați făina din nucă de cocos, făina de tapioca și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă.
Turnați aluatul în forma de tort pregătită. Neteziți, astfel încât să fie uniform răspândit aluatul în tavă. Așezați forma în a treia parte a cuptorului și coaceți timp de 28-30 minute. Pentru a verifica dacă este copt, introduceți în centrul tortului un cuțit sau o scobitoare – dacă iese curat, este gata.
Scoateți cu grijă tortul din formă și transferați-l să se răcească pe un suport de răcire.
După ce s-a răcit, puteți serviți cu garnitura preferată.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție (1 felie)
Calorii 209 Calorii din grăsimi 117
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 13g 20%
Grăsimi saturate10 g 50%
Colesterol 65 mg 22%
Sodiu 93 mg 4%
Potasiu 60 mg 2%
Carbohidrați totali 19 g 6%
Fibre alimentare 2g 8%
Zaharuri 10g
Proteină 3g 6%
Vitamina A 1,9%
Calciu 2,7%
Fier 3%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei din nuca de cocos raw bio,sirop de artar bio,faina de cocos bio,miere de albine bio,miere raw