Ingrediente:
2 cești nuci de Macadamia (înmuiate peste noapte)
¼ ceașcă suc de lămâie
1 lingură oțet din cidru de mere
3 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline virgin
¾ ceașcă de apa
1 linguriță sare de mare
½ linguriță de piper negru
1 linguriță de plante uscate la alegere (oregano, rozmarin)
Instrucțiuni de preparare:
Puneți nucile de Macadamia într-un castron și acoperiți-le cu apă. Așezați-l în frigider pentru a sta peste noapte. Scurgeți-le și clătiți-le bine înainte de a le introduce într-un mixer de mare viteză.
Se adaugă toate ingredientele rămase și se amestecă până când obțineți un amestec neted.
Așezați o sită peste un castron și un tifon pentru strecurat brânză. Puneți amestecul nuci Macadamia în pânza de strecurat brânză. Luați toate cele patru capete, astfel încât să aveți amestecul strâns într-o minge și utilizați o bandă elastică pentru a strânge. Cu mâinile stoarceți lichidul suplimentar și puneți brânza în frigider timp de 12 ore.
Preîncălziți cuptorul la 175 ° C / 350 ° F și ungeți o formă cu ulei de măsline. Desfaceți cu grijă mingea de brânză și puneți-o în formă . Coaceți timp de 30 de minute sau până când obține o culoare maro auriu.Serviți cu biscuiți sau adăugați la salata preferată.
Beneficiile ale nucilor de Macadamia
Nucile Macadamia sunt cea mai sănătoasă specie de nuci din lume, pentru că au cel mai mare conţinut de grăsimi mononesaturate benefice. În plus, conţin aproximativ 22% acid palmitoleic omega-7. Sunt de asemenea o sursă importantă de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B si fibre. Nu au colesterol şi conţinutul de sodiu este redus.
Nucile de macadamia sunt o sursa foarte buna de proteine, substante
esentiale pentru tesuturile musculare si buna functionare a
oraganismului. In plus, faptul ca le poti combina cu diverse alimente,
cum sunt salatele, te va face sa fii si mai sanatoasa, avand beneficii
directe asupra parului, unghiilor si pielii.