INGREDIENTE
BLAT
2 cești (225 g) făină de migdale
1/2 cană (70 g) amidon de arorut*
1/4 cană (90g) sirop de arțar
1 lingură praf de copt
un vârf de cuțit de sare
3-4 linguri apă
MERE CARAMELIZATE
900 gr.mere
1/2 cană lapte din nucă de cocos
1/2 cană suc de mere **
1/4 cană sirop de arțar
1 linguriță extract de vanilie
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Într-un vas mare de amestecare, combinați făina de migdale,amidonul de arorut, praful de copt, sarea și siropul de arțar. Se amestecă încet adăugând ușor apa pentru a forma un aluat lipicios.Strângeți aluatul într-o minge.
Pe o bucată de hârtie de copt, apăsați / rotiți într-un cerc aluatul de aceeași dimensiune cu tava. Puneți deoparte.
Decojiți și tăiați în sferturi merele.
Într-un vas pentru tartă tatin (sau o cratiță) combinați laptele din nucă de cocos, siropul de arțar, sucul de mere și vanilia. Aduceți-o la punctul de fierbere la foc mediu.
Adăugați merele.Gătiți amestecând ocazional la foc mediu până când caramelul este gros și merele sunt moi. Aproximativ 20-25 de minute.Scoateți de la căldură.
Preîncălziți cuptorul la 200 C.
Dacă folosiți o formă tartă tatin, pur și simplu răsturnați foaia de blat și apăsați-o în jos. În caz contrar, ungeți o tavă rotundă. Aranjați merele în partea inferioară a tăvii cu partea rotunjită în jos. Puneți blatul pe partea de sus și apăsați.
Coaceți timp de 25 de minute la 200 C sau până devine de culoare aurie pe deasupra.Îndepărtați din cuptor și răciți timp de 15-20 de minute înainte de a răsturna tarta cu atenție pe o placă.
Taiați și serviți.
NOTA
* Puteți folosi tapioca sau amidon de porumb.
** Puteți folosi apă în schimb, dar va fi mai puțin dulce și aromat.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: sirop de artar bio,faina de migdale bio,lapte de cocos bio