Ingrediente:
3 banane medii coapte
6 linguri unt de caju sau orice alt unt de nuci. Puteți folosi unt din semințe de floarea-soarelui
¼ cană sirop de arțar
2 lingurițe extract de vanilie
½ ceașcă / 100 g de zahar la alegere,zahăr din nucă de cocos
¾ linguriță de sare
1/4 cană / 210 g făină de grâu spelta sau orice fel de făină la alegere
2 lingurițe praf de copt
¾ linguriță bicarbonat de sodiu
½ ceașcă / 50 g pudră de cacao
½ ceașcă / 85 g chips de ciocolată , plus o mană,suplimentar pentru garnisire
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 218 ° C și ungeți sau tapetați o tavă cu 12 forme.
Zdrobiți bananele foarte bine cu o furculiță sau zdrobitor de cartofi până când acestea sunt un piureu.
Adăugați untul de caju (sau alte fructe cu coaja tare / semințe), siropul de arțar, extractul de vanilie, zahărul și sarea la piureul de banane și amestecați până când se combină foarte bine.
Adăugați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și pudra de cacao și amestecați ușor (nu cu mixer, procesor de bucătărie sau blender) până când totul este bine combinat. Nu amestecați prea mult deoarece va afecta textura și creșterea brioșei.
În cele din urmă, adăugați chips-urile de ciocolată și amestecați.
Se toarnă aluatul în tava pregătită și se presară fiecare brioșă cu mai multe chips-uri de ciocolată.
Puneți-le în cuptor timp de 5 minute. După ce au trecut 5 minute,schimbați imediat temperatura cuptorului până la 190 ° C fără a deschide ușa și gătiți încă 13 – 14 minute. Verificați-le cu o scobitoare și dacă aceasta este în mare parte curată , atunci brioșele sunt coapte. Este important să nu coaceți prea mult aceste brioșe.
Scoateți din tavă și puneți-le pe un suport de răcire din sârmă și lăsați-le să se răcească.
Notă :
Untul de caju are cea mai neutră aromă.
Asigurați-vă că utilizați unt din fructe cu coaja tare de calitate bună fără aditivi.
Nu înlocuiți siropul de arțar cu zahăr. Siropul de arțar este acela care menține brioșele moi și pufoase.
Depozitați brioșele într-un recipient etanș. Se vor păstra timp de 4 – 5 zile.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție: 1 brioșă | Calorii: 227 kcal | Carbohidrați: 41 g. | Proteină: 5,4 g Grăsime: 7,2 g Grăsimi saturate: 2,5g Sodiu: 312mg | Fibre: 5g | Zahăr: 21 g. | Vitamina C: 4% Calciu: 7% Fier: 12%