Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
Ingrediente:
Chec:
2 linguri făină de in, + 4 linguri de apă
1/2 cană (120g) suc de lămâie
1 ceașcă (240g) iaurt vegetal
1/2 cană (160g) sirop de arțar
1 1/2 cești (180g) făină de ovăz
1 1/2 cană (165g) făină de migdale
1 lingură bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
1 lingură coajă rasă de lămâie
Glazură*:
1/4 cană unt din nucă de cocos
1 lingură sirop de arțar
1 lingură suc de lămâie
4-6 linguri lapte vegetal
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 C.
Amestecați împreună inul și apa. Lăsați pentru gelificare.
Într-un castron mic sau în ceașcă, amestecați împreună iaurtul, siropul de arțar, sucul de lămâie și ouăle de in.
Într-un castron mare, combinați făina de ovăz, făina de migdale, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja de lămâie.Amestecați bine.
Se adaugă ingredientele lichide la ingredientele solide și se amestecă pentru a se combina.
Se toarnă aluatul într-o formă care a fost bine unsă cu ulei.
Coaceți timp de 30-35 de minute la 180 C, sau până când se rumenește uniform.
Scoateți checul din cuptor și răciți timp de cel puțin 30 de minute înainte de a-l transfera pe un suport de răcire.
Se răcește complet înainte de glazurare.
Pentru glazură, combinați untul din nucă de cocos, siropul de arțar și sucul de lămâie.Adaugați laptele câte o lingură și amestecați până când se obține o cremă.
Se pune glazura pe chec și apoi se răcește până se fixează.Va dura câteva minute.
Tăiați și serviți.
Notițe:
* De asemenea, puteți folosi doar unt din nucă de cocos care a fost încălzit până la consistenta unei smântâni. Sau serviți fără glazură.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție: 1 felie
Calorii: 223
Zahăr: 10 g
Grăsime: 11g
Saturate grăsimi: 1 g
Carbohidrați: 26g
Fibre: 3g
Proteine: 7g
Găsiți sa cumpărați pe site-ul evzinshop,aici: sirop de artar bio,lapte de cocos bio,faina de migdale,ulei de cocos