Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
Ingrediente:
Pentru blat:
2/3 cană caju crude(93g)
1/2 cană curmale fără sâmburi (70g)
1/2 lingură apă
Pentru creme:
2 căni caju crude, înmuiate în apă peste noapte (270g)
1/2 cană lapte vegetal cu vanilie
6 linguri sirop de agave
un vârf de cuțit sare
2 căni căpșuni, tocate (280 g)
1/2 cană spanac proaspăt
3 linguri de afine (27g)
Instrucțiuni de preparare:
Pentru a face blatul:
Tapetați o tavă de 20×20 cm cu hârtie de copt.Puneți ingredientele (pentru blat) într-un procesor de bucătărie și mixați până când omogenizează bine. Adăugați curmalele și mixați până se combină și amestecul începe să formeze un aluat.
Se întinde blatul pe partea inferioară a tăvii pregătite.Apăsați aluatul bine în tavă. Puneți în congelator în timp ce faceți crema.
Pentru a face straturile de cremă :
Scurgeți nucile caju înmuiate și le mixați, împreună cu laptele vegetal,cu siropul de agave și cu un vârf de sare, într-un blender.
Se amestecă până se formează o cremă netedă. Transferați într-o cană de măsurare a lichidului. Ar trebui să aveți aproximativ 2 1/2 cești de cremă.Puneți puțin peste 3/4 ceașcă (sau 1/3 din cantitatea totală) de cremă într-un procesor de bucătărie împreună cu o ceașcă de căpșuni, rezervând restul de cremă pentru mai târziu *. Amestecați până devine o cremă netedă.
Se toarnă crema peste blat și se întinde uniform. Așezați în congelator până când crema s-a întărit, aproximativ 45 de minute până la o oră.
Puneți o altă cantitate din crema păstrată, 3/4 cană de cremă la procesorul de alimente împreună cu spanacul **. Amestecați până când se formează o compoziție netedă și cremoasă. Se toarnă peste stratul de cremă cu căpșuni și se întinde ușor. Așezați în congelator până când și această cremă s-a întărit, aproximativ 45 de minute până la o oră.
În cele din urmă,puneți toată crema de cajă rămasă (ar trebui să fie puțin peste 3/4 cană) în procesorul de bucătărie, adăugând căpșunile rămase și afinele. Amestecați până când devine o compoziție netedă și cremoasă. Se toarnă peste crema cu spanac și se întinde ușor.
Acoperiți tava cu o folie de plastic și înghețați pana se întărește complet, aproximativ 4 ore,peste noapte.
Tăiați în forma dorită și serviți. ***
Notă:
* Nu faceți straturile de cremă în prealabil deoarece pectina din fructe vor provoca gelifierea nucilor de caju.
*** Prăjitura este mai bună dacă o tăiați și o lași să stea la temperatura camerei timp de 5 minute, pentru a se înmoaie puțin.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție:
Calorii 176 Calorii din grăsimi 97
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 10,8 g 17%
Grăsimi saturate 3,9 g 20%
Sodiu 16,9 mg 1%
Potasiu 61,8 mg 2%
Carbohidrați totali 15,6 g 5%
Fibre alimentare 1,8 g 7%
Zaharuri 5,3 g
Proteină 5,3 g 11%
Vitamina A 0,1%
Vitamina C 16,9%
Calciu 1,8%
Fier 0,9%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă cu calorii 2000.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici : caju bio,curmale bio ,sirop de artar,sirop de agave,lapte de cocos bio