Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
Ingrediente:
2 căni (200g)fulgi de ovăz
2 căni (250 g) alune prăjite *
1/2 cană (50g) pudră de cacao
1 lingură praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 cană (240g) iaurt vegetal
3/4 ceașcă cafea (180 g) **
1/2 cană (160g) sirop de arțar
2 ouă de in (2 linguri de in, măcinat + 4 linguri de apă )
1 linguriță extract de vanilie
1/2 cană (80g) chips-uri de ciocolată neagră
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180ºC.
Tapetați o tavă de brioșe cu forme de hârtie și pulverizați cu spray cu ulei de gătit.
Se amestecă inul și apa pentru ouăle de in, și se lasă deoparte pentru gelificare.
Se macină fulgii de ovăz și alunele într-un mixer de mare viteză, până la consistența făinii fine.
Într-un castron amestecați iaurtul, cafeaua, siropul de arțar, ouăle de in și vanilia.
Se adaugă făina de ovăz + alunele, cacao (pudră de cacao), praful de copt și sarea.
Se amestecă până când se obține un aluat moale.
Adaugați chips-urile de ciocolată.
Umpleți fiecare formă de brioșă 3/4 din capacitatea ei cu aluat. Presărați câteva chips-uri de ciocolată în plus.
Coaceți timp de 30-35 de minute la 180ºC.
Se răcește timp de 10-15 minute înainte de al scoate din tavă .
Serviți.
A se păstra în frigider într-un recipient etanș, sau se îngheață pentru o perioadă mai lungă de depozitare.
Notițe:
* Puteți utiliza în loc de alune, migdale sau alt tip de fructe cu coaja tare. Sau dacă nu aveți mixer de mare viteză, utilizați 1 1/2 ceașcă făină de ovăz și 1 1/2 ceașcă de făină de migdale.
** Se prepară și se răcește cafeaua.Cafeaua accentuează aroma de ciocolată, dar dacă preferați puteți folosi lapte vegetal.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție: 1 brioșă
Calorii: 158
Zahăr: 11 g
Grăsime: 5g
Grăsimi saturate: 3g
Carbohidrați: 27g
Fibre: 4g
Proteine: 4g
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici : faina de migdale bio,,ulei de cocos raw bio,ciocolata,sirop de artar bio,pudra de cacao bio,cafea cu masti ce Chios