Ingrediente:
Budincă:
1 avocado copt, decojit
¼ ceașcă de fistic, înmuiat și scurs *
5 linguri sirop de arțar
5 linguri apă sau apă din nucă de cocos
1 linguriță extract de vanilie pură
1 linguriță apă de trandafir( apă de mastic(opțional )
½ linguriță extract de migdale
1 linguriță suc de lămâie
⅛ linguriță de sare
Opțional: 1 mână frunze de baby spanac **
Topping-uri:
fistic + fulgi de sare
Instrucțiuni de preparare:
Combinați toate ingredientele de budincă într-un blender de mare putere într-o consistență fină.
Transferați budinca în borcane mici sau în pahare, acoperiți și puneți-le în congelator timp de aproximativ 30 de minute până la o oră pentru a se răci.Înainte de servire garnisiți cu fistic (tocat sau întreg) și presărați cu fulgi de sare grosieră . ***
Notițe:
* Puneți fisticul într-un vas de sticlă, acoperiți cu apă și lăsați să se înmoaie timp de 4 ore (sau peste noapte în frigider). Apoi scurgeți și aruncați apa. Pentru o înmuiere mai rapidă, acoperiți cu apă fiartă și înmuiați 15 minute, apoi scurgeți și aruncați apă. Scopul de a înmuia nucile este de a le rehidrata și de a se amesteca într-o consistență netedă, asemănătoare cu brânza.
** Adăugați spanacul la sfârșit dacă doriți,ca să obțineți o culoarea mai intensă.
*** Păstrați budinca înghețată până când doriți să o serviți,scoateți-o din congelator și lăsați-o să stea la temperatura camerei pentru ca să se dezghețe puțin.