Ingrediente:
1 ceașcă / 150g nuci de caju
1 ceașcă / 150g alune
1 lingura de alune tocate pentru decorare
4 linguri pudră de cacao
1 linguriță extract de vanilie
4-6 linguri sirop de arțar / sirop de curmale / orice alt indulcitor
½ ceașcă / 100ml unt din nucă de cocos / smântână din nucă de cocos, topită
Instrucțiuni de preparare:
Folosind bain-marie se topește untul din nucă de cocos / crema de cocos.
Măcinați nucile de cajou într-o pulbere fină folosind un măcinator de cafea sau un blender cu o cană mică.
Nucile de caju ar trebui să înceapă să elibereze uleiurile după amestecare timp de un minut.Măcinați alunele într-o pulbere fină, sau după preferință un pic mai grosier.Se amestecă împreună făinurile, pudra de cacao, vanilia,crema din nucă de cocos topită și îndulcitorul.Puteți să adăugați mai mult îndulcitor,dacă doriți sa fie mai dulce prăjitura.
Se toarnă acest amestec într-un vas pătrat de aproximativ 15 cm. Întindeți partea superioară cu o spatulă.
Se presară cu 1 lingură de alune tocate.
Puneți fudge în frigider timp de 30 de minute pentru a se întări.
Tăiați în 16 pătrate și serviți imediat. Păstrați în frigider, câteva săptămâni.
Calorii:55 cal