Ingrediente:
3 ouă mari
1/4 cană miere de albine (80 de grame)
coajă de la 2 lămâi (aproximativ 1 lingură)
1/4 cană (56 grame) ulei din nucă de cocos sau unt nesărat
1/3 ceașcă + 1 lingură zeama de lămâie proaspăt stoarsă
Instrucțiuni de preparare:
Se amestecă ouăle, mierea și coaja de lămâie într-o cratiță. Nu folosiți vase din aluminiu, cupru, fier și oțel, atunci când faceți această rețetă. Aceasta restricție se aplică oricărei rețete care are ingrediente acide.
Se încălzește la căldură medie, se adaugă uleiul de cocos sau untul și se continuă amestecarea.
După ce se topește, adaugați sucul de lămâie.
Gătiți crema de lămâie peste focul mic, amestecând constant, pană se îngroașă – aproximativ 5-10 minute. Este gata odată ce crema acoperă spatele unei linguri și o dungă clară este lăsată atunci când treceți degetul prin ea. Nu lăsați crema să depășească 77 ° C. Ouăle se taie în jurul valorii de 85 ° C (185 ° F), deci aveți grijă.
Așezați un filtru peste recipientul de stocare,unde doriți să îl păstrați crema. Filtrați și lăsați să se răcească complet.
A se păstra într-un recipient etanș la frigider timp de până la o săptămână.