Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
Ingrediente:
1 cană (158 grame) făină de teff sau 1 cană (125 grame) făină de hrișcă1 sau făină fără gluten
3/4 ceașcă (86 grame) pudră de cacao, cernută
1/4 linguriță de sare
3/4 cană + 2 linguri (196 grame) unt nesărat sau ulei din nuca de cocos, topit și răcit ușor (folosiți ulei de nuca de cocos pentru o versiune fără lactate)
1 1/2 cești (300 grame) zahăr granulat, zahăr brut sau zahăr din nucă de cocos
1 lingură de extract de vanilie
3 ouă mari la temperatura camerei
3/4 cupă (128 grame) chips-uri de ciocolată (folosiți chips-uri de ciocolată fără lapte pentru o versiune fără lactate) + 1/4 cană (43 grame) pentru garnisire, dacă se dorește
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 175 ° C și tapetați o tavă de 20 cm x 20 cm cu hârtie de copt.
Într-un bol mediu, amestecați împreună făina, pudra de cacao și sarea. Puneți deoparte.
Într-un bol mare, amestecați untul topit sau uleiul din cocos, zahărul și extractul de vanilie. După combinare, adăugați ouăle la un moment dat și amestecați până se omogenizează.
Se adaugă amestecul de ingrediente solide la cele lichide și se amestecă bine. Nu amestecați prea mult. Adaugați chips-urile de ciocolată 3/4 cană (128 de grame).
Se toarnă aluatul în tava pregătită și se presară restul de 1/4 cană (43 grame) chips-uri de ciocolată pe partea superioară, dacă se dorește.
Dacă utilizați făină de teff, coaceți timp de 20-22 minute sau până când prăjitură format o crustă subțire. Dacă folosiți hrișcă sau grâu fără gluten, este posibil să aveți nevoie doar de 15-20 de minute.
Se lasă să se răcească complet, apoi se acoperă și se depozitează la temperatura camerei timp de până la 4 zile. De asemenea, le puteți păstra la frigider.
Notițe:
Făina de hrișcă este natural fără gluten, dar nu toată făina de hrișcă este procesată într-o unitate fără gluten. Asigurați-vă că utilizați făină de hrișcă certificată fără gluten.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici : ulei de cocos raw bio,ciocolata,zahar de cocos bio