Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
Ingrediente:
Amestec de drojdie:
1 cană de apă călduță (240ml)
2 lingurițe drojdie uscată (10 g)
Ingrediente solide:
1/2 ceașcă făină de cocos (60g)
2 linguri tărâțe de psyllium (10 g)
1/4 ceașcă făină de migdale albă (30g)
1/4 linguriță de sare
3 linguri ulei de măsline sau alt ulei vegetal la alegere (30ml)
Instrucțiuni de preparare:
Se amestecă drojdia uscată cu apa călduță . Lăsați deoparte 5 minute pentru a activa drojdia.
Într-un bol mare, combinați toate ingredientele solide: făina din nucă de cocos,tărâțele de psyllium, făina de migdale și sarea.
Se toarnă amestecul de drojdie și uleiul de măsline. Utilizați o spatulă pentru a combina la început, apoi frământați aluatul cu mâinile timp de 2 minute – nu mai puțin. Textura este foarte umedă la început..Frământați timp de cel puțin 2 minute pentru a vă asigura că fibrele din făina de cocos și migdale absorb toată umiditatea.
Formați o minge de aluat. Se lasă deoparte timp de 10 minute în bol la temperatura camerei.După 10 minute, frământați din nou aluatul timp de 30 de secunde, formați o minge și împărțiți aluatul în 4 bucăți. Formează 4 bile. Din această rețetă se fac 4 turtițe, puteți forma, de asemenea, 6 turtițe mai mici prin împărțirea aluatului în 6 bile, dacă este preferat.
Pregătiți două bucăți de hârtie de copt. Plasați o foaie de hârtie pe masa de lucru, puneți bilele de aluat în mijlocul foii de hârtie și acoperiți aluatul cu a doua bucată de hârtie de copt. Apăsați ușor aluatul.
Utilizați un sucitor pentru a întinde aluatul într-o formă rotundă . Îndepărtați stratul superior de hârtie de copt.
Încălziți o tigaie de clătite sau o tavă de pancake la o căldură medie. Când tigaia este fierbinte, răsturnați aluatul în tigaie, îndepărtați cu atenție hârtia de copt și gătiți turtița timp de 1-2 minute până când s-a copt.
Glisați o spatulă mare sub turtiță pentru a o răsturna și gătiți timp de 1 minut pe acea parte sau până când s-a copt.
Serviți imediat, ungeți cu 1/2 lingură de ulei de măsline sau unt topit pe deasupra turte, usturoi zdrobit și coriandru tocat, dacă se dorește.
Repetați procedura pentru restul de aluat.
Depozitare:
Puteți să păstrați turtele timp de 2 zile în cămară, pe o farfurie. Acoperiți cu un prosop de bucătărie curat pentru a le menține moi. Se reîncălzește într-o tigaie anti-stick timp de 1 minut pe ambele părți înainte de servire.
Congelare:
Puteți îngheța turtițele. Înveliți individual fiecare turtiță în folie de plastic. Dezghețați cu cel puțin 3 ore înainte, scoateți folia de plastic când iese din congelator pentru a evita umezirea suplimentară. Se reîncălzește într-o tigaie fierbinte pe ambele părți pentru aproximativ 1 minut.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție : 1 turtiță | Calorii: 182 kcal | Carbohidrați: 9,8 g Proteină: 4,1 g Grăsime: 15,1 g Fibre: 6,3 g
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin Drop of Gods,ulei de masline extra virgin Sitia,ulei de masline extra virgin Messara,faina de migdale bio,faina de cocos bio,ulei de cocos bio