Tartă cu mere fără zahăr

Imagini pentru sugar free png

Imagine similară

Ingrediente:

pentru 8 porții

Blat:

     ¾ cupă fulgi de ovăz (75 g)
     6 linguri unt nesărat
     ¾ cană făină universală (95 g)
     ½ linguriță sare
     3 linguri de apă

Umplutura de mere:

     1 kg mere curățate și tăiate subțire (4 mere)
     ½ lămâie, sucul
     ½ linguriță de scorțișoară măcinată
     ¼ linguriță nucșoară măcinată
     1 ceașcă sos de mere fără zahăr (260 g)
     1 lingură unt nesărat, topit
     1 lingură gem de caise, opțional

Imagini pentru Low-Sugar Apple Tart

Instrucțiuni de preparare:

Faceți blatul: într-un procesor de alimente, măcinați fulgii de ovăz într-o făină .Se pune untul într-o cratiță la căldură medie și se gătește până devine de culoare maro, 5-6 minute. După ce untul s-a rumenit, adăugați făina de ovăz, sarea și apa și amestecați pentru a le combina. Se lasă să se răcească timp de 5 minute.Transferați amestecul într-o formă de tartă de 20 cm,întindeți uniform pe toată suprafața formei. Răciți timp de 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 190˚C ( 375˚F ).
Faceți umplutura: Așezați merele într-un vas și stoarceți sucul de lămâie, apoi le puneți pe foc să se înmoaie puțin,timp de 4 minute.Scoateți de la foc. Acoperiți cu o farfurie și lăsați să stea în aburul lor timp de 5 minute.
Se condimentează merele cu scorțișoară și nucșoară și se amestecă .
Așezați merele peste blat.
Pornind din marginea formei și ajungând spre interior, aranjați merele în tavă într-un model circular cu partea curbată a merelor în sus. Începeți cu felii mai mari, se suprapun ușor și continuați până când tot blatul este umplut. Ungeți merele cu unt topit.
Coaceți timp de 1 oră, verificați. Dacă marginile se rumenesc prea repede, acoperiți ușor cu folie pentru a împiedica arderea.
Utilizați cu o periuță de patiserie pentru a unge suprafața tartei cu gem de caise.
Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de feliere și servire.

[facebook url=”https://www.facebook.com/buzzfeedpropertasty/videos/643979236027754/” /]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *