Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
Ingrediente:
3/4 ceașcă zahăr din nucă de cocos sau trestie de zahăr sau zahăr brun organic
1 cană lapte din nucă de cocos integral (din cutie) – partea albă groasă
1/4 linguriță sare de mare grosieră
Instrucțiuni de preparare:
Încălziți o cratiță la căldură medie.
Se adaugă zahărul și se amestecă se topește.
Se adaugă laptele din nucă de cocos și sarea de mare,se amestecă pentru a se combina.
Aduceți la punctul de fierbere. Reduceți la foc mic și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, până când caramelul se îngroașă, amestecând ocazional. Ar trebui să se lipească sosul pe spatele spatulei sau lingurii.
Scoateți cratița de la căldură. Se lasă să se răcească ușor timp de 10 minute, apoi se transferă într-un borcan cu capac.
Se acoperă borcanul și se pune în frigider pentru a se răci timp de cel puțin două ore. Sosul se va îngroșa mult mai mult după răcire.
Sosul poate fi folosit pentru clătite,înghețată și prăjituri.
NOTA:
Se poate face jumătate din această rețetă, sau chiar dublată . Folosiți lapte din nucă de cocos și nu apa de cocos, altfel sosul nu se va îngroșa atât de mult și se va separa în timp ce se răcește. Acest sos se păstrează câteva săptămâni în frigider.
Găsiți să cumpărați pe site-ul evzinshop,aici : lapte de cocos bio,zahar de cocos bio