Ingrediente pentru biscuiti cu zmeura fara gluten:
pentru biscuiți :
1/2 ceașcă unt de caju
1 ou de in
1/4 cană sirop de arțar
1/4 ceașcă zahăr din nucă de cocos
1/2 ceașcă făină de cocos
1/2 linguriță praf de vanilie
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
pentru gemul de zmeură:
2 1/2 cupe zmeură proaspătă sau congelată
3 linguri sirop de arțar
2 linguri semințe de chia
1/2 linguriță praf de vanilie
Instrucțiuni de preparare – biscuiti cu zmeura fara gluten:
Preîncălziți cuptorul la 170ºC.
Începeți cu prepararea gemului. Se adaugă toate ingredientele într-o cratiță mică și se amestecă împreună. Aduceți la punctul de fierbere la temperatură scăzută și continuați să fierbeți timp de 10 – 15 minute. Se scoate de la căldură și se lasă să se răcească timp de 15 – 20 de minute.
În timp ce gemul se răcește, pregătiți biscuiții. Bateți împreună untul de caju, oul de in, siropul de arțar și zahărul, până când devine o compoziție cremoasă. Adăugați jumătate de făina din nucă de cocos, împreună cu vanilia și bicarbonatul de sodiu și amestecați până se combină. Puneți restul de făină din nucă de cocos.
Scoateți 1 lingură din aluat și formați cu mâinile bile. Așezați-le pe o foaie de copt și repetați până când nu mai rămâne aluat. Utilizați degetul mare pentru a face o gaură în centrul fiecărei mingi și coaceți timp de 9 – 10 minute.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 – 15 minute. Odată răciți biscuiții, adăugați o linguriță de gem în centrul fiecărui biscuit și serviți imediat.
Informații nutriționale- biscuiti cu zmeura fara gluten:
Cantitatea pe porție
Calorii 125 Calorii din grăsimi 54
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 6g 9%
Saturate grăsimi 1 g 5%
Colesterol 11 mg 4%
Sodiu 37 mg 2%
Total carbohidrați 17g 6%
Fibre alimentare 3g 12%
Zaharuri 10g
Proteină 3g 6%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă cu calorii 2000.