Această prăjitură este o explozie de arome tropicale și prospețime, cu un blat ușor de ovăz și cacao și o umplutură cremoasă de nuci caju, mango și iaurt de soia. Fructul pasiunii adaugă o notă vibrantă și exotică care completează perfect gustul acestei prăjituri. Vom folosi ingrediente naturale și sănătoase, precum fulgi de ovăz, pudră de cacao, nucă de cocos deshidratată, curmale, nuci caju, iaurt de soia, sirop de arțar, unt de cocos, mango și fructul pasiunii pentru a crea acest desert delicios. Să începem să pregătim această prăjitură cu iaurt și fructul pasiunii, perfectă pentru a te transporta într-o călătorie gustativă exotică!
Ingrediente pentru prajitura cu iaurt si passion fruit
Blat:
1 ceașcă fulgi de ovăz
⅓ ceașcă pudră de cacao
¼ ceașcă nucă de cocos deshidratată
1 ceașcă curmale fără sâmburi
Umplutura:
1 cană nuci caju, înmuiate 4-6 ore
1 iaurt de soia
¼ cană sirop de arțar
¼ ceașcă unt de cocos / ulei din nucă de cocos, topit
½ ceașcă mango (proaspat sau congelat)
¼ linguriță praf de vanilie
Topping:
3-4 fructe pasiune
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Puneți fulgii de ovăz, pudra de cacao și nuca de cocos într-un blender sau un procesor de alimente și mixați până când se omogenizează bine. Adăugați curmalele și amestecați până când obțineți aluat lipicios și compact .
Tapetați o tavă pătrată cu hârtie de copt și puneți blatul. Apăsați în jos în mod uniform pe fundul tăvii și lăsați deoparte.
Puneți toate ingredientele umpluturii în mixerul de mare viteză și amestecați timp de 30-40 de secunde până când devine complet neted. Se toarnă peste blat și cu o spatulă se întinde uniform.
Puneți la frigider pentru a se întări timp de 4-5 ore (sau peste noapte), apoi tăiați în pătrate și garnisiți cu fructul pasiunii. Lăsați să se dezghețe timp de 10 minute înainte de servire.