Aceste brioșe sunt o adevărată încântare pentru iubitorii de ciocolată și alune. Cu o textură moale și o aromă bogată, aceste brioșe sunt un adevărat deliciu pentru micul dejun sau o gustare deosebită. Vom folosi ingrediente sănătoase și delicioase, cum ar fi fulgii de ovăz, alune prăjite, pudră de cacao, praf de copt, sare, iaurt vegetal, cafea, sirop de arțar, ouă de in, extract de vanilie și chipsuri de ciocolată neagră. Să începem să pregătim aceste minunate brioșe cu ciocolată și alune care vor încânta papilele gustative!
Ingrediente pentru briose cu ciocolata si alune
2 căni (200g) fulgi de ovăz
2 căni (250 g) alune prăjite *
1/2 cană (50g) pudră de cacao
1 lingură praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 cană (240g) iaurt vegetal
3/4 cană cafea (180 g) **
1/2 cană (160g) sirop de arțar
2 ouă de in (2 linguri semințe de in, măcinate + 4 linguri de apă)
1 linguriță extract de vanilie
1/2 cană (80g) chipsuri de ciocolată neagră
Instructiuni de preparare pentru briose cu ciocolata si alune
Preîncălziți cuptorul la 180ºC.
Tapetați o tavă de brioșe cu căptușeală de hârtie sau ungeți cu ulei.
Se amestecă inul și apa pentru ouăle de in, și se lasă deoparte pentru gelifiere.
Se macină fulgii de ovăz și alunele într-un amestecător de viteză mare până la o consistență de făină fină.
Într-un castron amestecați iaurtul, cafeaua, siropul de arțar, ouăle de in și vanilia.
Se adaugă făina de ovăz + alunele, cacao (praf de cacao), praful de copt și sarea.
Se amestecă până când se obține un aluat omogen.
Puneți chips-urile de ciocolată.
Umpleți fiecare formă de brioșă 3/4 din capacitatea ei cu aluat. Presărați câteva chips-uri de ciocolată în plus.
Coaceți timp de 30-35 de minute la 180ºC.
Se răcește timp de 10-15 minute înainte de al scoate din forme.
Serviți.
A se păstra în frigider într-un recipient etanș, sau se îngheață pentru o perioadă mai lungă de depozitare.
NOTA
- Puteți folosi în schimb migdale sau alt tip de fructe cu coaja tare. Sau dacă nu aveți mixer de mare viteză, utilizați 1 1/2 cești făină de ovăz și 1 1/2 cești făină de migdale.
** Cafeaua se prepară și se răcește. Cafeaua mărește aroma de ciocolată, dar dacă preferați să o înlocuiți cu lapte vegetal.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
Cantitatea pe porție : 1 brioșă Calorii: 158 Zahăr: 11g Grăsimi: 5g Grăsimi saturate: 3g Carbohidrați: 27g Fibră: 4g Proteină: 4g