Această tartă este o explozie de arome și prospețime, perfectă pentru a răsfăța papilele gustative și a te bucura de o dulceată sănătoasă. Combinând gustul delicios al nucilor și curmalelor cu prospețimea căpșunilor, această rețetă fără gluten este o alegere minunată pentru oricine apreciază prăjiturile sănătoase. Vom folosi ingrediente precum fulgi din nucă de cocos, nuci, curmale, vanilie și pentru umplutură: caju, cremă din nucă de cocos, sirop de arțar, ulei din nucă de cocos, suc de lămâie, vanilie și căpșuni proaspete. Să începem să creăm această delicioasă tartă cu căpșuni fără gluten care va încânta și cei mai pretențioși gurmanzi!
Ingrediente pentru tarta cu capsuni fara gluten:
Blat
1/2 ceașcă fulgi din nucă de cocos
1 ceașcă de nuci
1 ceașcă curmale fără sâmburi
1/2 linguriță de vanilie
un vârf de cuțit sare de mare, opțional
Umplutura
2 cești de caju
1 cutie cremă din nucă de cocos, (400 gr.)
1/2 cană sirop de arțar
1/3 ceașcă ulei din nucă de cocos
1 lingură suc de lămâie
2 lingurițe de vanilie
1/2 căpșuni, decojite și tocate
un vârf de cuțit sare, opțional
Instrucțiuni de preparare pentru tarta cu capsuni fara gluten:
Așezați nuci, fulgi din nucă de cocos, curmalele, vanilia și sarea într-un procesor de bucătărie și mixați până devin fin măcinate ingredientele. Mixați până arată ca un pesmet. Puneți compoziția pe partea inferioară a unei tăvi cu arc de 18 sau 20 cm sau în 4 forme cu mini-arc. Așezați la frigider să se răcească în timpul pregătirii umplerii.
Așezați nucile de caju, crema din nucă de cocos, siropul de arțar, uleiul din nucă de cocos, sucul de lămâie, vanilia și sarea într-un blender și procesați până când devine o compoziție netedă și cremoasă, răzuind părțile laterale a blenderului, dacă este necesar. Adăugați căpșuni și amestecați. Se toarnă umplutura în forma pregătită și se pune în congelator timp de 2-3 ore sau până se întărește uniform.
Pentru a servi scoateți din congelator, transferați pe placa de servire și lăsați să se înmoaie un pic, garnisiți cu căpșuni.
Informații nutriționale:
Energie: 350 kcal / 1463 kJ
pentru 100 g