Descoperă o alternativă delicioasă și fără gluten la rețeta clasică de briose engleze cu această variantă bogată în arome. Combinația de ingrediente de calitate, precum tahini și făina de susan sau migdale, aduce o textură și un gust unic fiecărei mușcături. Aceste briose engleze fără gluten sunt o alegere excelentă pentru cei care caută să se bucure de gustul irezistibil al prăjiturilor într-un mod adaptat nevoilor lor alimentare.
Ingrediente pentru briose engleze fara gluten:
1/4 cană tahini
3 linguri ulei din nucă de cocos sau unt
1/4 cană făină de susan sau făină de migdale dacă nu există alergie la nuci
1/4 linguriță de sare
1 1/2 lingură praf de copt
1/4 cană smântână sau lapte de migdale pentru paleo
3 ouă bătute
Instrucțiuni de preparare pentru briose engleze fara gluten:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Într-un cratiță mică combinați pasta de tahini și untul și încălziți-le suficient. Se amestecă.
Într-un alt castron amestecați împreună făina de susan, sarea și praful de copt.
Se adaugă crema cu tahini și se amestecă pentru a se combina.
Adăugați ouăle și amestecați pentru a se combina.
Ungeți o tavă de brioșe sau ungeți 6 forme.
Se toarnă în mod egal aluatul în forme. Se pune 1/4 cană în fiecare formă de brioșe .
Coaceți timp de 20 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Se lasă să se răcească timp de aproximativ 5 minute.
Scoateți ușor din forme și tăiați în jumătate.
Prăjiți dacă doriți și serviți.
Notă :
Net Carbs: 5g
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție (1 brioșă engleză)
Calorii 327 Calorii din grăsimi 279
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 31g 48%
Grăsimi saturate 12g 60%
Colesterol 171 mg 57%
Sodiu 205 mg 9%
Potasiu 314 mg 9%
Carbohidrați totali 6 g 2%
Fibre alimentare 1g 4%
Proteine 8 g 16%
Vitamina A 7,9%
Vitamina C 0,8%
Calciu 14,5%
Fier 9.2%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă cu calorii 2000.