Prăjitură cu lime și cocos low carb

Bucurați-vă de o experiență culinară rafinată cu rețeta noastră de Prajitură cu Cocos și Lime. Acest desert reprezintă o armonioasă combinație între nucă de cocos tropicală și aroma răcoritoare a lămâiei, promițând o aventură culinară inedită. Combinând făina din nucă de cocos, făina de susan sau de migdale și îndulcitorul la alegere, rețeta formează baza acestui deliciu, astfel încât atât cei atenți la sănătate, cât și cei dornici de răsfăț să o poată savura. Cu o notă de coajă de lămâie revigorantă, prăjitura capătă o aromă proaspătă și energizantă, în timp ce dulceața blândă a steviei echilibrează perfect aciditatea lămâiei. Îmbibată în bogăția uleiului de cocos și pusă în valoare de notele vibrante ale sucului de lime, această prăjitură este o celebrare a gustului și texturii. Alăturați-vă nouă în explorarea rețetei și creați un desert ce captează esența răsfățului tropical în fiecare mușcătură.

This image has an empty alt attribute; its file name is glutenfree.png
This image has an empty alt attribute; its file name is lowcarb.png

 

 

Ingrediente pentru prajitura cu cocos si lime:


3/4 cană făină din nucă de cocos
1/4 cană făină de susan sau de migdale
1 1/4 cană îndulcitor la alegere
1/4 linguriță sare de mare
1/4 ceașcă ulei din nucă de cocos la temperatura camerei
4 ouă
1/2 cană suc de lime
1 lingură coajă de lămâie
1/2 linguriță stevia
1/4 cană fulgi de cocos neîndulcit

 

lime coconut bars1 (1 of 1)

 

Instrucțiuni de preparare pentru prajitura cu lime si cocos:


Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Puneți făina din nucă de cocos, făina de susan, 1/4 cană îndulcitor și sare.
Adăugaiți uleiul din nucă de cocos la ingredientele solide,amestecați cu două cuțite sau folosiți un procesor de bucătărie și mixați până când se combină.
Întindeți acest amestec pe hârtia de copt cât mai uniform posibil cu mâna.
Coaceți timp de 10 minute.
În timp ce blatul se coace, bateți ouăle, sucul de lămâie, coaja rasă, rămânând ceașca(1) de îndulcitor și stevia.
Scoateți blatul din cuptor și turnați acest amestec de ou pe deasupra.
Se presară fulgii din nucă de cocos uniform pe partea de sus și se coace timp de 12-15 minute sau până când centrul este setat.
Se lasă să se răcească timp de 10 minute, apoi se îndepărtează prin ridicarea capetelor hârtiei de copt și se așează pe o placă de tăiere.
Tăiați și serviți.
Cel mai bine este dacă prăjitura se păstrează la frigider.

 

Informații nutriționale:

Cantitatea pe porție (1 bar)
Calorii 86 Calorii din grăsimi 54
% Valoare zilnică*
Grăsime 6g9%
Grăsimi saturate 4g25%
Colesterol 40 mg13%
Sodiu 63 mg3%
Potasiu 31 mg1%
Carbohidrați 4g1%
Fibră 2g8%
Proteină 3g6%
Vitamina A 65IU1%
Vitamina C 2,4 mg3%
Calciu 7 mg1%
Fier 0,2 mg1%

  • Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă cu calorii 2000.
[facebook url=”https://www.facebook.com/SugarFreeMom/videos/2394380937508400/” /]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *