Ingrediente pentru biscuiti cu lamaie
INGREDIENTE SOLIDE
1 1/3 cană făină de migdale
2 linguri făină de in nucă de cocos
îndulcitor cristalin fără zahăr 1/4 cană – poate merge până la 1/3 cană pentru mai dulce
1/2 linguriță praf de copt
INGREDIENTE LICHIDE
1/4 cană suc de lămâie proaspăt, organic
1/4 cană ulei din nucă de cocos virgin
1 lingură coajă rasă de lămâie – opțional
GLAZURĂ FĂRĂ ZAHĂR
1/4 cană îndulcitor fără zahăr, pudră
2 linguriță suc de lămâie
1 linguriță ulei din nucă de cocos virgin, topit
1 lingură coajă de lămâie, opțional, pentru a decora
Instructiuni de preparare pentru bicuiti cu lamaie:
Preîncălziți cuptorul la 180C (350F). Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Puneți deoparte.
Într-un bol combinați toate ingredientele solide: făina de migdale, făina din nucă de cocos, îndulcitorul fără zahăr și praful de copt. Puneți deoparte.
Într-o cratiță mică adaugati uleiul din nucă de cocos și sucul de lamaie. Se pune la foc mic,se amestecă până când uleiul din nucă de cocos se topeste complet.Se îndepărtează de la căldură când uleiul de nucă de cocos este topit.
Se toarnă ingredientele lichide peste ingredientele solide, se adaugă coaja de lămâie, dacă se dorește și se combină până când se formează un aluat de fursecuri. Ar trebui să puteți forma o minge. Aluatul trebuie să fie moale. Dacă este uscat,puneți 1-2 lingurițe de apă.
Se pune la frigider timp de 10 minute, învelit într-o bucată de folie de plastic sau în vasul de amestec acoperit cu capac.
Scoateți aluatul din frigider și modelați 8 bile de aluat.
Rotiți fiecare bilă în mâini pentru a forma biscuiții.
Așezați fiecare bilă pe tava cu pregătită, lăsând un spațiu între biscuiți.
Apăsați ușor bilele cu palma pentru a le aplatiza. Nu aplatizați prea mult.
Coaceți timp de 15 minute sau până când devin de culoare aurie. Mijlocul va rămâne ușor moale și aceasta este textura dorită.
Scoateți tava cu fursecuri din cuptor și răciți timp de 20 de minute înainte de a-i transfera pe un suport pentru a se răci la temperatura camerei.
PREGĂTIȚI GLAZURA:
Într-un bol mic combinați îndulcitorul fără zahăr, pudră, uleiul din nucă de cocos și sucul de lămâie. Adăugați mai mult îndulcitor, 1 linguriță suplimentar, pentru o glazură mai groasă sau mai mult suc de lămâie pentru o glazură mai subțire.
Puneți glazura peste prăjiturile reci. Nu decorați prăjiturele calde sau călduțe,deoarece glazura se va topi și va fi absorbită de aluat.
Dacă se dorește, se presară coaja de lămâie.
Păstrați prăjiturile cu lămâie într-un recipient etanș până la 3 zile în cămară sau în frigider.
Informații nutriționale:din această rețetă se obțin 8 biscuiți. Valorile nutriționale sunt fără glazură. Glazurarea adaugă aproape 0,2 g carbohidrați pentru fiecare biscuit.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE:
Cantitatea pe porție (1 biscuit)
Calorii 194 Calorii din grasimi 102
% Valoare zilnică*
Grăsimi 11,3g 17%
Carbohidrați 6.6g 2%
Fibre 2.4G 10%
Proteine 3,4g 7%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.