Lipie mediteraneană vegană

Dacă vă doriți o opțiune culinară savuroasă și sănătoasă, această rețetă de lipie vegană cu năut și iaurt de soia este alegerea perfectă. Plină de arome proaspete și ingrediente hrănitoare, această lipie vegana va cuceri cu siguranță gusturile dumneavoastră și vă va încânta simțurile. Combinația unică de texturi și gusturi, de la năutul sănătos și aromat la crocantul castravetelor proaspeți și la cremozitatea iaurtului de soia, transformă această lipie într-o experiență culinară inegalabilă.

Această rețetă utilizează ingrediente simple și ușor de găsit, precum castravetele crocant, roșiile dulci, ceapa roșie aromatică și ardeiul verde proaspăt, pentru a crea o combinație echilibrată de gusturi. Năutul, plin de proteine și fibre, adaugă un plus de substanță și savoare lipiei, iar iaurtul vegan de soia îi oferă o consistență catifelată și o notă ușor acidulată.

Aroma proaspătă de mărar și usturoi tocat completează perfect toate ingredientele, iar sucul de lămâie și piperul adaugă o notă răcoritoare și o ușoară picanterie, echilibrându-i pe deplin gustul.

Puteți servi aceste lipii vegane ca o gustare sănătoasă sau ca o masă principală, alături de o porție generoasă de salată proaspătă tocată. Umpleți tortilla mare cu această combinație gustoasă și veți avea o masă echilibrată și hrănitoare care își va cuceri cu siguranță un loc special în lista dumneavoastră de rețete preferate.

This image has an empty alt attribute; its file name is vegan.png

Ingrediente pentru lipie vegana:


1 castravete mediu
½ linguriță sare
1 roșie medie tăiată
1/4 ceapă roșie tăiată
1/4 ardei verde tăiat cuburi
4 linguri măsline kalamata tocate
1 borcan (540 grame / 19 oz) de năut
200 grame iaurt vegan ( soia)
2 linguri mărar proaspăt tocat
1 cățel de usturoi tocat
1 lingură suc de lămâie
piper după gust
2 căni (112 grame) salată tocată
4 tortillas mari

 

Vegan tzatziki sauce in a blue bowl.

 

Instrucțiuni de preparare pentru lipie vegana:


Radeți jumătate de castravete și presărați cu un vârf de sare. Puneți-l într-o strecurătoare peste un bol și lăsați-l să se scurgă în timp ce vă tocați toate legumele. De asemenea, tăiați cealaltă jumătate de castravete. Combinați castravetele tăiat cubulete, roșiile, ceapa roșie, ardeiul verde și măslinele negre.
Scurgeți și clătiți năutul și puneți-l într-un bol. Zdrobiți-l cu mâinile sau cu o furculiță.
Stoarceți cât mai multă apă din castravetele ras. Într-un bol combinați castravetele ras, iaurtul vegan, mărarul, usturoiul, sucul de lămâie și un vârf de sare și piper.
Adăugați 3 linguri de tzatziki în năutul tocat împreună cu ½ linguriță de sare și piper. Amesteca bine.
Umpleți lipiile cu o mână de salată, năutul mărunțit, legumele tăiate cubulețe și câteva linguri de tzatziki. Dacă doriți, puteți pune lipiile într-o tigaie la foc mediu.

Informații nutriționale:

Calorii: 347kcal | Carbohidrați: 55g | Proteine: 12g | Grăsimi: 8g | Grăsimi saturate: 1g | Sodiu: 1155mg | Potasiu: 476mg | Fibre: 8g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 25,8% | Vitamina C: 28,5% | Calciu: 19,1% | Fier: 20,8%

Informațiile nutriționale sunt aproximative.

 

[facebook url=”https://www.facebook.com/connoisseurusveg/videos/2141509835978247/” /]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *