Iti plac gogosile si cauti o reteta mai sanatoasa fara gluten si fara zahar? Am gasit pentru tine o reteteta de gogosi perfecta.
Ingrediente pentru gogosi fara gluten:
1 cană / 100g făină de migdale( migdale măcinate)
1/3 cană / 75g unt nesărat topit
1/4 cană / 50g îndulcitor granulat
4 ouă
2 linguri smântână
1 lingură praf de copt
1 lingură extract de vanilie
Instrucțiuni de preparare pentru gogosi fara zahar si fara gluten:
Preîncălziți cuptorul până la 175 Celsius / 350 Fahrenheit.
Se topește untul. Într-un bol sau cu un procesor de alimente, amestecați untul, smântâna și îndulcitorul până la omogenizare.
Adăugați ouăle și extractul de vanilie și amestecați până la combinare. Apoi adăugați făina de migdale și praful de copt și amestecați.
Puneți aluatul într-o tavă de gogoși bine unsă. Se pot folosi forme din silicon. Nu supraîncărcați formele.
Coaceți aproximativ 15 minute sau până se rumenesc ușor. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.
Se garnisește cu îndulcitorul granulat.
Notă:
Dacă preferați o glazură, amestecați 2 linguri de unt, 2 linguri smântână și 2 linguri îndulcitor pudră cu câteva picături extract de vanilie.
Valoarea nutrițională este calculată pe gogoașă.
Fiecare gogoașă are un diametru de 6 cm,în jur de 20-24 gr fiecare.Timpul de coacere variază în funcție de dimensiunile formei folosite.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție:
Calorii 111 Calorii din grăsimi 94
% Valoare zilnică*
Grăsimi 10.4g 16%
Carbohidrați 1,9g 1%
Fibre 0.9g 4%
Zahăr 0,3g 0%
Proteine 3.6g 7%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.
Sursa: https://sugarfreelondoner.com/sugar-free-low-carb-donuts/?fbclid=IwAR096rtScU8rc-3HsVPOTTE-VOEyqBe0TbP1ZxnVoJ303mJy4z7Me42Z9dM