Vrei sa gatesti biscuti fara zahar si fara gluten? Am gasit pentru tine reteta potrivita de biscuiti cu dovleac galben.
Ingrediente pentru biscuiti cu dovleac galben:
Pentru aluatul de fursecuri:
1/4 cană ulei din nucă de cocos topit și răcit (sau unt topit)
1/3 cană piure de dovleac
1/4 cană zahăr organic de trestie (zahărul din nucă de cocos vor funcționa la fel de bine)
1 lingură sirop de arțar pur
1 ou, la temperatura camerei
1 linguriță extract de vanilie
1 1/2 cană făină fină de migdale
3 linguri făină din nucă de cocos
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingură de condimente pentru plăcintă cu dovleac (sau 1 1/2 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță nucșoară, 1/2 linguriță ghimbir măcinat, 1/4 linguriță cuișoare)
1/4 linguriță sare
Opțional dacă nu folosiți glazura: rulați aluatul în zahăr cu scorțișoară (1/4 cană zahăr + 2 lingurițe scorțișoară)
Pentru glazură:
½ cană zahăr pudră
1 lingură sirop de arțar pur
1 lingură unt topit
1 linguriță lapte de migdale neindulcit, plus 1-2 lingurițe mai mult pentru a se subția, dacă este necesar
un varf de cutit sare de mare, după gust
scorțișoară pentru pudrat fursecurile după glazurare
Instructioni de preparare pentru biscuiti cu dovleac:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți deoparte.
Într-un bol mare, adăugați uleiul din nucă de cocos, piureul de dovleac, zahărul, siropul de arțar, oul și extractul de vanilie. Amestecați până când avem o compoziție bine combinată și netedă. Apoi adăugați făina de migdale, făina de cocos, bicarbonatul de sodiu, condimentele și sarea. Amestecați până se formează un aluat. Lăsați aluatul să stea 5 minute.
Apoi folosiți-vă mâinile pentru a rula aluatul în bile cu dimensiuni ale unei mingi de golf. Rulați bilele în zahărul cu scorțișoară dacă vreți. Așezați pe foaia de copt pregătită, apoi aplatizați fiecare bilă de aluat cu palma, dar păstrați prăjiturile frumos și rotunde. Acestea ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 1 cm înainte de coacere. Se coc 8-11 minute. Scoateți din cuptor, transferați pe un suport de sârmă și lăsați fursecurile să se răcească complet înainte de glazurare. Face aproximativ 12 fursecuri.
Pentru glazură: într-un bol mediu, amestecați zahărul pudră, siropul de arțar pur, untul topit și laptele de migdale. Adaugă un vârf de sare după gust. Dacă glazura este prea groasă, puteți adăuga o linguriță sau încă două de lapte pentru a o face mai subțire.Glasați fiecare biscuit apoi serviți.Presărați cu puțină scorțișoară pentru un aspect frumos. Fursecurile vor deveni mai moi în fiecare zi. Pot fi păstrate într-un recipient la temperatura camerei pentru câteva zile, apoi este bine să le păstrați în frigider.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE:
pentru 1 biscuit fără glazură: 159 calorii | 12,3 g grăsimi | 4,9 grăsimi saturate | 10,2 g carbohidrați | 2,6 g fibre | 5,9 g zahăr | 3.9g proteine