Prăjitură vegană

Gateste cea mai buna prajita vegana. Am gasit pentru tine o reteta simpla si rapida. 

This image has an empty alt attribute; its file name is vegan.png

 

 

Ingrediente pentru prajitura vegana:

BLAT:
1 cană fulgi de ovăz fără gluten
1 cană migdale crude (bio)
1/3 lingură sare de mare
2 lingurițe sirop de arțar
2 curmale fără sâmburi(se pun // dacă sunt uscate, se înmoaie în apă caldă timp de 10 minute, apoi se scurge)
3 linguri ulei din nucă de cocos topit *
CREMA CARAMEL *
1 cană curmale fără sâmburi (se pun // dacă sunt uscate, se înmoaie în apă caldă timp de 10 minute, apoi se scurge)
1-2 linguri de apă
1 varf de cutit sare de mare
CREMA DE COCOS + FLAKES
3 căni fulgi din nucă de cocos (împărțit // mixați 2 1/2 căni (175 g) în unt de nucă de cocos, rezervați 1/2 cană (35 g) pentru topping)
GARNITURA
3/4 cană nuci pecan crude, tocate (sau altă nucă sau semințe la alegere)
1/3 cană unt de arahide (sau alte fructe cu coaja tare / semințe la alegere)
2/3 cană chips-uri de ciocolată fără lapte // sau nibs de cacao)

Wooden cutting board displaying dates, pecans, coconut flakes, rolled oats, peanut butter, coconut butter and vegan chocolate chips for making Vegan 7-Layer Bars

Instrucțiuni de preparare pentru prajitura vegana:

Pregătiți blatul prin preîncălzirea cuptorului la 176 C (350 grade F). Tapetați o tavă de 20×20 cm cu hârtie de copt și întindeți hârtia pe margini.

Adăugați fulgii de ovăz, migdale și sarea de mare într-un blender de mare viteză sau un procesor alimentar. Mixați într-o compoziție fină.
Adăugați sirop de arțar, curmale și ulei din nucă de cocos și mixați până se formează un „aluat” care se ține împreună când îl strângeți între degete. Dacă este prea uscat, adăugați mai multe curmale sau apă pentru mai multă umiditate.

Puneți aluatul blatului în tava căptușită cu hartie de copt și folosind mâinile întindeți într-un strat uniform, presând până la marginile tăvii. Pentru a obține un strat uniform, acoperiți un obiect cu fund plat (cum ar fi un pahar) cu hârtie de copt și apăsați ferm în jos.
Se coace 12 minute. Apoi scoateți din cuptor și dați deoparte.
Între timp, pregătește pasta de curmale adăugând curmalele într-un procesor de alimente și amestecând până când se formează cao minge. Apoi adăugați apă 1 linguriță (15 ml) simultan până se formează o pastă de caramel. Adăugați un vârf de sare și amestecați încă o dată.
Începeți stratificarea: peste blat, adăugați pasta de curmale și apoi nucile pecan, untul de arahide, untul de cocos, fulgii din nucă de cocos și în cele din urmă chips-urile de ciocolată.
Se coace 10-12 minute sau până când marginile devin maro auriu, iar garniturile sunt ușor prăjite. Aveți grijă să nu ardeți fulgii din nucă de cocos.
Scoateți din cuptor să se răcească cel puțin 20 de minute. Apoi se taie cu grijă și se servește cald. În caz contrar, lăsați să se răcească până când ciocolata și untul din nucă de cocos sunt ferme – 6 ore sau peste noapte. Pentru a accelera timpul de răcire, puteți, de asemenea, să puneți la frigider. Păstrați restul acoperit la frigider până la 5 zile sau la congelator până la 1 lună.

Parchment-lined baking pan filled with a batch of gluten-free Vegan 7-Layer Bars

Informații nutriționale:

Cantitatea pe porție (1 din 24)
calorii: 215, grăsimi: 16,3 g, grăsimi saturate: 8,7 g, sodiu: 65,4 mg, carbohidrați: 17,5 g , fibre: 4,2 g , zahăr: 10,3 g, proteine: 3,8 g

[facebook url=”https://www.facebook.com/MinimalistBaker/videos/3704029809636084/” /]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *