Am gasit pentru tine cea mai buna reteta de biscuiti vegani? Vrei sa o incerci? Pregateste gei mai deliciosi biscuiti vegani cu mere si scortisoara.
Ingrediente pentru biscuiti vegani cu mere si scortisoara:
1/2 cană (118,29 ml) lapte vegetal(lapte de migdale, lapte de soia, lapte de ovăz sau lapte de cocos)
1 lingură suc de lămâie
1/4 cană (61 g) sos de mere
1 3/4 cană (218,75 g) făină (1/2 cană grâu integral și 1 1/4 cană făină pentru toate scopurile)
1/4 cană (28 g) făină de migdale
2 linguriță praf de copt
1/4 lingură bicarbonat de sodiu
3 linguri zahăr brun sau zahăr de cocos
1,5 linguriță condimente pentru plăcintă cu mere sau folosiți 1,25 linguriță scorțișoară, 1/8 linguriță de nucșoară, 1/8 linguriță cardamom (opțional) sau folosiți condimente pentru plăcintă cu dovleac
1/2 linguriță sare
1,25 cană (156,25 g) măr feliat subțire sau mărunt
1,5 linguri sirop de arțar
1/2 lingură extract de vanilie opțional
ingrediente opționale: 1/3 cană pecan sau nuci tocate
topping:
2 linguri zahăr din nucă de cocos
3/4 linguriță scorțișoară
Instrucțiuni de preparare pentru biscuiti vegani cu mere si scortisoara:
Amestecați sosul de mere, sucul de lămâie și laptele vegetal într-un bol și puneți-l la congelator 20-25 min. Pregătiți ingredientele și feliați mărul între timp.
Se amestecă mărul feliat cu sirop de arțar într-un bol și se dă deoparte. Intr-un bol mare, se amestecă foarte bine ingredientele solide.
Scoateți vasul cu sosul de mere cu lapte din congelator. Rupeți porțiunile înghețate în bucăți mai mici. Rezervați 2 lingurițe și adăugați restul în vasul cu făină și amestecați. Apăsați și amestecați bine bucățile înghețate. Se adaugă merele și extractul de vanilie dacă se folosește și se amestecă.
Adăugați amestecul rămas de sos de mere, dacă este nevoie. Aluatul trebuie să fie ușor rigid. Transferați aluatul pe tava căptușită cu hârtie de copt / vas din ceramică. Folosind făina, modelați aluatul într-un cerc de aproximativ 2 cm grosime.
Ungeți cu laptele vegetal sau amestecul rămas cu sos de mere. Se amestecă scorțișoara și zahărul într-un bol mic și se presară peste aluat. Feliați cu ajutorul unui tăietor de pizza. Separați feliile puțin. Apoi puneți la congelator 15 minute.
Preîncălziți cuptorul la 225 C. Scoateți tava din congelator și coaceți timp de 17 până la 19 minute. Acoperiți cu un prosop ușor, să se răcească timp de 10 minute. Adăugați o garnitură simplă de zahăr dacă doriți și serviți.
Depozitați prăjiturile proaspăt coapte, acoperite cu un prosop timp de o zi. Pot fi refrigerate într-un recipient închis până la 5 zile.
Notițe:
Folosiți mai multă făină de migdale și lapte complet din nucă de cocos.
Fără gluten: Amestecați 1/2 cană faină de ovăz / făină de orez alb, 1 1/4 cană făină de migdale, 1/3 cană amidon de cartofi.Poate doriți să adăugați 2 linguri de unt vegetal sau ulei din nucă de cocos pentru varianta fără gluten. După ce s-a copt, se răcește sub un prosop și se păstrează într-un recipient acoperit.
Folosiți 3-4 linguri de unt vegan topit sau ulei și amestecați cu ingredientele solide până devine un aluat sfărâmicios. Adăugați 1/2 cană de lapte răcit vegetal și amestecați.Puneți merele, apoi adăugați mai mult lapte vegetal, după cum este necesar.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție
Calorii 229 Calorii din grăsimi 27
% Valoare zilnica*
Grăsimi 3g 5%
Grăsimi saturate 0,5g 3%
Sodiu 270mg 12%
Potasiu 262mg 7%
Carbohidrați 47g 16%
Fibre 3g 13%
Zahăr 16g 18%
Proteine 5g 10%
Vitamina A 14IU 0%
Vitamina C 1mg 1%
Calciu 129mg 13%
Fier 2mg 11%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.