Ingrediente pentru chec vegan cu dovleac:
Ingrediente solide:
1 1/2 cană (187,5 g) făină (un amestec de spelata/ grâu pentru orice scop)
½ cană (60 g) zahăr vegan pudră (folosiți 2 linguri mai mult pentru mai dulce)
2 lingurițe praf de copt
¼ linguriță bicarbonat de sodiu
¼ linguriță sare
2 – 4 lingurițe condiment pentru plăcintă cu dovleac (sau 1 ½ linguriță de scorțișoară, ½ linguriță de ghimbir, ¼ până la ⅓ linguriță de nucșoară, ⅛ linguriță cuișoare)
3 – 4 linguri de nuci tocate sau pecan
Ingrediente lichide:
1 cană (114) piure de dovleac
½ cană (122 ml) lapte vegetal (migdale, soia sau nucă de cocos)
3 – 4 linguri ulei
1 lingură suc de lămâie
1/2 linguriță extract de vanilie
streusel:
6 linguri faină
1/3 cană (53,33 g) zahăr de cocos
1 lingură de zahăr granulat, opțional
1/2 cană (49,5 g) nuci pecan tocate
1/2 linguriță scorțișoară sau un amestec de cardamom și scorțișoară
1/3 lingură sare
2,5 linguri ulei din nucă de cocos
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol, adăugați toate ingredientele solide și bateți bine.
Adăugați ingredientele lichide în bol și amestecați până se combină bine. Lăsați să stea timp de 2 minute, apoi amestecați din nou. Turnați aluatul în tava pregătită.
Faceți streusel amestecând ingredientele sale într-un castron,cu degetele sau cu o lingură până se formează un aluat sfărâmicios. Adăugați o linguriță sau mai mult ulei, dacă este nevoie.
Se presară peste prăjitura din tavă și se întinde uniform. Coaceți prăjitura timp de 40 până la 45 de minute. Testează cu o scobitoare în centru.
Se răcește complet înainte de feliere. Se servește cu o glazură de zahăr simplu.
Notițe:
Folosiți alte piureuri de dovleac precum butternut sau folosiți piure de cartof dulce pentru varietate.
Pentru a coace în forme de brioșe, umpleți formele până la 2/3 din capacitatea lor, adăugați firimituri de streusel generoase pe deasupra și coaceți timp de 25 până la 30 de minute.
Pentru a face propriul piure de dovleac: feliați un dovleac în jumătate. Scoateți semințele. Puneți partea tăiată în jos și coaceți timp de 45 de minute sau mai mult până când devine fraged. Se răcește, se îndepărtează miezul și se face piureul.
Pentru a face zahăr sub formă de pudră: Puneți zahăr granulat sau alt zahăr într-un blender mixați până când devine pudră și folosiți.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție /1 porție
Calorii 304 Calorii din grăsimi 126
% Valoare zilnică*
Grăsimi 14g 22%
Grăsimi saturate 4g 25%
Sodiu 218mg 9%
Potasiu 230mg 7%
Carbohidrați 41g 14%
Fibră 2g 8%
Zahăr 17g 19%
Proteine 3g 6%
Vitamina A 4235IU 85%
Vitamina C 1,3mg 2%
Calciu 81mg 8%
Fier 1,9mg 11%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.