Cauti o reteta pentru un desert usor de pregatit si delicios? Am gasit pentru tine o reteta de trufe de ciocolata.
Ιngrediente pentru trufe de ciocolata:
10 curmale fără sâmburi(aproximativ 3/4 cană sau 180 g )
1 linguriță ulei din nucă de cocos
2 linguri de apă
1/4 cană pudră de cacao neîndulcită (plus mai multe pentru garnisire)
3/4 linguri extract de vanilie
1 ½ linguriță unt de caju (sau sub altă nucă sau unt de semințe)
1 sare
1/2 -3/4 cană făină de migdale
Instrucțiuni de preparare pentru trufe de ciocolata:
Tapetați o placă cu hârtie de copt și puneți deoparte.
Puneți curmalele, uleiul din nucă de cocos topit și apa într-un procesor de alimente (un blender poate funcționa, dar nu la fel de bine). Se amestecă până se formează o pastă.
Se adaugă pudra de cacao, vanilia, untul de caju și un vârf de sare și se amestecă din nou pentru a se combina.
Apoi adăugați făina de migdale și amestecați până când se formează o bilă de aluat.Trebuie să se obțină o textură lipicioasă.
Folosiți o lingură ușor unsă pentru a scoate din amestec și a se forma bile între palmele mâinilor. Dacă este prea lipicios, adăugați un pic de pudră de cacao în amestec.
Transferați pe placa căptușită cu hârtie de copt pentru a preveni lipirea. Repetați până când se formează toate trufele, aproximativ 16.
Opțional:Puneți o cantitate mică de pudră de cacao într-un vas și rotiți trufele pentru a se înveli bine în cacao.
Puteți servii imediat. Sau, pentru o trufă mai fermă, transferați la congelator pentru 30 de minute. Păstrați trufele rămase acoperite la frigider până la 1 săptămână sau la congelator până la 1 lună.
Notițe:
- Informațiile nutriționale sunt cu estimare aproximativă și calculate cu o cantitatea mai mică de făină de migdale.
Informații nutriționale :
Cantitatea pe porție (1 din 16 trufe)
Calorii: 84, Grăsimi: 3,5g, Grăsimi saturate: 1g, Sodiu: 5,3mg, Potasiu: 160mg, Carbohidrați: 13,1g, Fibre: 1,7g, Zahăr: 10,2g, Protetine: 1,5g