Ingrediente pentru gogosi fara gluten cu ciocolata:
- 1 cană / 100 g făină de migdale sau migdale măcinate
- 40 g ciocolată neîndulcită topită (3 linguri)
- 40 g unt foarte moale( 3 linguri)
- 3 linguri pudră de cacao neîndulcită
- 4 ouă
- 1/3 cană / 55 g îndulcitor pudră
- 4 linguri smântână
- 1 lingură praf de copt
- 1 lingură de extract de vanilie
Pentru glazură:
- 60 g ciocolată neîndulcită
- 8 picături stevia sau 2 linguri de eritritol pudră
Instrucțiuni de preparare pentru gogosi fara gluten:
- Preîncălziți cuptorul până la 175 Celsius / 350 Fahrenheit.
- Într-un bol sau intr-un procesator de alimente, amestecați untul foarte moale, smântâna și îndulcitorul.
- Apoi adăugați ouăle și vanilia și amestecați până când sunt bine combinate.
- În cele din urmă, adăugați ciocolata topită, pudra de cacao, făina de migdale și praful de copt.
- Amestecați până când obțineți o compoziție netedă.
- Se pune aluatul într-o tavă de gogoași bine unsă.
- Se pot folosi forme din silicon. Nu supraîncărcați formele.
- Coaceți 13-15 minute.
- Topiți ciocolata în bain marie (așezați un bol mai mic cu ciocolata în interiorul unui bol mai mare pe care l-ați umplut cu apă clocotită. Căldura va topi ușor ciocolata).
- Adăugați stevia pentru a obține dulceața dorită.
- Așteptați până când s-a răcit puțin.
- Scufundați gogoașele răcite în ciocolată (înmuiați dublu dacă doriți o glazură mai groasă) și puneți la frigider până se îngroașă ciocolata.
Notă:
Gogoșele au un diametru de 6 cm și cântăresc în jur de 25g fiecare.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție (25 grame)
Calorii 122 Calorii din grăsimi 104
% Valoare zilnică*
Grăsimi 11,5g 18%
Grăsimi saturate 4.9g 31%
Carbohidrați 4,1g 1%
Fibre 2.1g 9%
Zahăr 0,5g 1%
Proteine 4,2g 8%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.
[facebook url=”https://www.facebook.com/sugarfreelondoner/videos/2090755307885999/” /]