Gateste cea mai delicioasa si sanatoasa banana bread cu faina de migdale. Aceasta reteta fara gluten si low carb este ideala daca vrei sa ai un stil de viata sanatos.
Ingrediente pentru banana bread cu faina de migdale:
2 cană făină de migdale albă
1/4 cană făină din nucă de cocos
1/2 cană nucă (tocată; plus mai multe pentru topping, dacă doriți)
2 lingurițe praf de copt fără gluten
2 linguriță scorțișoară
1/4 lingură sare de mare (opțional)
6 linguri de unt (topit; se poate folosi ulei din nucă de cocos,pentru o variantă fără lactate, dar aroma și textura vor fi diferite)
1/2 cană eritritol
4 ouă mari
1/4 cană lapte de migdale neîndulcit
2 linguri extract de banană
Instructiuni de preparare pentru banana bread cu faina de migdale:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați o tavă de 23×13 cm cu hârtie de copt, astfel încât hârtia să stea pe două părți opuse (pentru a fi îndepărtată ușor mai târziu).
Într-un bol mare, amestecați împreună făina de migdale, făina de cocos, praful de copt, scorțișoara și sarea de mare (dacă folosiți).
Într-un alt bol folosiți un mixer manual pentru a bate untul și eritritolul până când devine pufos. Bateți ouăle. Se amestecă extractul de banană și laptele de migdale.
Turnați ingredientele solide la cele lichide. Amestecați până se formează un aluat.
Se amestecă nucile tocate.
Transferați aluatul în tava de pâine căptușită și neteziți uniform. Dacă doriți, presărați partea de sus cu nuci tăiate,suplimentar și apăsați-le ușor pe toată suprafața.
Coaceți 50-60 de minute, până când o scobitoare introdusă va ieși curată.
Se răcește complet înainte de a se scoate din tavă și a felia. (Cu cât îl lăsați să stea înainte de a tăia felii, cu atât mai bine. A doua zi este ideal.)
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție: 1 felie
Calorii 224
Grăsimi 20g
Proteine 8g
Total carbohidrați 6g
Carb. net 2g
Fibre 4g
Zahăr 1g
Foto: https://sugarfreelondoner.com/low-carb-sugar-free-banana-bread/
[facebook url=”https://www.facebook.com/ketolowcarbdiet/videos/604680443399317/” /]