Ingrediente pentru biscuiti fara gluten:
- 1 cană / 100 g făină de migdale sau migdale măcinate
- 1/3 cana / 35g făină din nucă de cocos
- 1/3 cană / 35g îndulcitor pudră
- 1/2 cană / 120g unt nesărat topit
- 1/4 lingură praf de copt
- 2 linguri extract de vanilie
- 1/4 lingură gumă de xantan, opțional
Instrucțiuni de preparare pentru biscuiti fara gluten:
- Amestecați toate ingredientele uscate – făină de migdale, făină din nucă de cocos, îndulcitor, praf de copt, gumă de xantan (dacă folosești).
- Adăugați untul și extractul de vanilie și amestecați până când obțineți un aluat neted.
- Așezați aluatul pe o folie de plastic și rulați într-un rulou, cu diametrul de aproximativ 5 cm.
- Se răcește la congelator 15-20 de minute (sau la frigider pentru 30-40 de minute).
- Preîncălziți cuptorul până la 175 Celsius / 350 Fahrenheit.
- Scoateți aluatul din congelator și tăiați felii.
- Așezați -le pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și aplatizați cu degetele.
- Lăsați puțin spațiu între biscuiți.
- Se coc 8-10 minute sau până când marginile prăjiturilor se rumenesc.
- Timpul de coacere va depinde de grosimea biscuiților.
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.Biscuiții cu conținut scăzut de carbohidrați sunt foarte moi atunci când sunt fierbinți.
- Se întăresc cand s-au răcit.
Notă:
Biscuiții vor avea o greutate între 12 și 17g.Aceasta cantitate va obține 18 biscuiți în total.
Dacă doriți să folosiți forme de decupat prăjituri, întindeți aluatul între 2 foi de hârtie de copt și așezați -le în congelator / frigider. Scoateți foaia de hârtie de deasupra și tăiați formele dorite.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție:
Calorii 92 Calorii din grăsimi 78
% Valoare zilnică*
Grăsime 8.7g 13%
Carbohidrați 2,1g 1%
Fibre 1.1g 5%
Zahăr 0,2g 0%
Proteine 1.5g 3%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.