Prăjitură cu pecan și caramel

Adori dulciurile cu caramel? Ai gasit reteta perfecta, iti propunem o prajitura cu nuci pecan si caramel. Incearca reteta si spune-ne daca ti-a placut.  

Imagine similară
This image has an empty alt attribute; its file name is lowcarb.png

 

 

Ingrediente pentru prajitura cu nuci pecan si caramel:


Blat:

  • 1 1/4 căni făină de migdale
  • 1/4 cană îndulcitor pudră
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 cană unt rece și tăiat în bucăți mici


Topping:

  • ¾ îndulcitor granulat
  • ½ cană de unt
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • un vârf de cuțit sare
  • 2 linguri îndulcitor pulbere
  • 3 căni nuci pecan întregi sau bucăți sau un amestec

Instrucțiuni de preparare a prajiturii cu caramel si nuci pecan:

Blat:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 C și tapetați o tavă pătrată de 22×22 cm sau 20×20 cm cu hârtie de copt, lăsând marginile să iasă în afară,pentru a fi îndepărtată ușor.
  2. În vasul unui procesator de alimente, combinați făina de migdale, îndulcitorul praf și sarea.
  3. Mixați să se combine.
  4. Se adaugă bucățile de unt și se pulsează până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere.
  5. În mod alternativ, puteți tăia untul cu ajutorul unui tăietor de patiserie.
  6. Apăsați în partea de jos a tigaiei pregătite.
  7. Coaceți 12 până la 15 minute, până când abia începe să se rumenească pe margini.
  8. Îndepărtați și lăsați să se răcească în timp ce pregătiți topping-ul.


Topping:

  1. Într-o cratiță la foc mediu, combinați îndulcitorul și untul și amestecați până când îndulcitorul s-a dizolvat.
  2. Se aduce la punctul de fierbere și se gătește fără a se amesteca până când devine de culoarea chihlimbarului, aproximativ 5 până la 7 minute (timpul poate varia în funcție de calitatea vesului).
  3. Se îndepărtează de pe foc și se adaugă extractul de vanilie și sarea.
  4. Dacă amestecul pare să se separe, se adaugă în 2 linguri de îndulcitor pudră până își revine.
  5. Presărați în mod uniform blatul cu nucile pecan. Se toarnă amestecul de caramel în mod uniform.
  6. Coaceți încă 15 până la 20 de minute.
  7. Se lasă să se răcească complet înainte de tăierea în formele dorite.

 

Notă: Porții:16. Fiecare porție are 1,83 g net carb.

Informații nutriționale:

Cantitatea pe porție (1 bar)
Calorii 270 Calorii din grasimi 238
% Valoare zilnică*
Grăsimi 26.4g 41%
Colesterol 22mg 7%
Carbohidrati 4.73g 2%
Fibră 2.9g 12%
Proteine 3.84g 8%

  • Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.
Sursa: https://alldayidreamaboutfood.com/low-carb-pecan-toffee-bars/?fbclid=IwAR0V7coWG2aHDqGbeqdduTHIIzjevtBc2vF1cOOtOMIPsrc4zZeJ8w_sfj8
[facebook url=”https://www.facebook.com/sugarfreelondoner/videos/2218119311773684″ /]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *