Cauti o reteta culinara de biscuiti cu putini carbohidrati si fara gluten? Am gasit pentru tine o reteta simpla de biscuiti fara gluten cu faina de migdale, ideala pentru micul dejun sau gustari intre mese.
Ingrediente pentru biscuiti cu faina de migdale fara gluten:
- 2 1/2 cani faina de migdale
- 6 linguri de unt (moale; se poate folosi ulei din nucă de nucă de cocos pentru o varianta fără produse lactate, dar aroma și textura vor fi diferite) *
- 1/2 cană eritritol (sau alt îndulcitor granular la alegere) **
- 1 linguriță extract de vanilie
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE PENTRU BISCUITI CU FAINA DE MIGDALE:
- Preîncălziți cuptorul la 177 grade C (350 grade F). Tapetați o tava cu hârtie de copt.
- Folosiți un mixer de mână pentru a bate împreună untul și eritritolul, până când devine pufos și de culoare deschisă.
- Puneți extractul de vanilie. Adăugați făina de migdale, 1/2 cană (64 g) simultan. (Aluatul va fi dens și puțin sfărâmicios, dar ar trebui să se lipească atunci când este presat împreună.)
- Scoateți linguri rotunjite din aluat pe foaia de fursecuri pregătită. Aplatizați fiecare prăjitură la aproximativ 8 cm grosime. (Puteți să le faceți mai groase sau mai subțiri după gustul dvs.
- Se coace aproximativ 12 minute, până când marginile sunt aurii. Se lasă să se răcească complet în tigava (biscuitii se vor întări pe măsură ce se răcesc).
NOTA:Se recomandă untul sărat. Dacă folosiți nesarat, adăugați un vârf de sare la aluat.
Puteți folosi și alți îndulcitori la alegere.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe portie: 1 biscuit
Calories 124
Grasimi 12g
Proteine 3g
Total carbohidrați 3,3g
Carb. net 1.7g
Fibre 1.6g
Zahar 1g