Cauti o reteta de biscuiti, vegana si fara gluten? Atunci ai intrat pe pagina potrivita, mai jos vei gasi o reteta delicioasa de biscuiti vegani cu dovleac si ciocolata.
Ingrediente pentru biscuiti vegani cu dovleac:
Ingrediente solide:
- 1 1/3 cană făină de migdale (160 g)
- 2 linguri făină din nucă de cocos (12g)
- 1/4 cană zahăr din nucă de cocos sau zahăr cristalizat nerafinat la alegere (38g)
- 1 linguriță condimente pentru placinta cu dovleac
Ingrediente lichide:
- 1/4 cană piure de dovleac – proaspăt sau conserva, fără aditivi!
- 1/4 cană ulei din nucă de cocos topit
Glazură – opțional
- 1 cană îndulcitor sub formă de pudră ( eritritol )pentru o varianta fără zahăr
- 2 linguri lapte de migdale
- 1/4 lingurita vanilie
Instrucțiuni de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 C (350F).
- Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Puneti deoparte.
- Într-un bol amestecați ingredientele solide împreună: făină de migdale, făină din nucă de cocos, zahărul de cocos.
- Adăugați uleiul din nucă de cocos topit,piureul de dovleac și amestecați cu o lingură la început, apoi frământați cu mâinile până se formează un aluat de fursecuri.
- Formați bilute de aluat și așezați fiecare bilă pe tava pregatita, lăsând un spațiu de un deget între fursecuri. Fursecurile nu se vor extinde la coacere.
- Aplatizați bilele ușor cu palma.
- Coaceți timp de 13-18 minute sau până când partea superioară și laturile capătă o culoare maro auriu și se întăresc ușor.
- Răciți prăjiturile pe suportul de răcire, se vor consolida cu timpul.
Glazură:
Combinați toate ingredientele împreună și puneți pe fiecare biscuit.
Depozitare:
Păstrați într-un borcan de prăjituri până la 3 săptămâni fără glazura sau până la 1 săptămână cu glazura.
Informații nutriționale pentru biscuiti vegani cu dovleac:
Cantitatea pe portie: 1 biscuit (fără glazură) | Calorii: 76kcal | Carbohidrati: 6,8g | Proteine: 1,6 g | Grăsimi: 6,3 g | Fibre: 0,9g | Zahar: 4,8 g