INGREDIENTE
3/4 ceașcă de unt de migdale (doar migdale)(unt de arahide,unt din samburi de caise)
2 linguri ulei de nucă de cocos
¼ ceașcă de miere (sau sirop din palmier de nuca de cocos)(sirop de artar)
½ lingură extract de vanilie
¼ linguriță de sare
⅔ ceașcă pudră de proteine, ciocolată sau vanilie
1/4 ceașcă de nucă de cocos mărunțită
1/2 linguriță de semințe chia
Pentru topping
⅓ ceasca de ciocolata neagră (aproximativ 45 gr.)
1 lingurita ulei de nucă de cocos
Sare marină brută
Pentru ganaj:
2 linguri de migdale prăjite tocate
Gasiti sa achizitionati aici: unt de arahide,unt din samburi de caise,ulei de cocos,sirop de artar,miere de albine,ciocolata
INSTRUCȚIUNI
Se încălzește untul de migdale(unt de arahide), uleiul de nucă de cocos, mierea, vanilia și sarea într-o cratiță la căldură scăzută. Se amestecă împreună până se combină bine, apoi se îndepărtează de la căldură și se transferă într-un castron mare. Se amestecă pudra de proteine și sarea, apoi se adaugă semințele de chia și nuca de cocos mărunțită . Așezați compoziți a într-o formă dreptunghiulară , căptușită cu hârtie de copt.
Adăugați bucăți de ciocolată neagră și ulei de nucă de cocos într-o cratiță mică și puneți-le la foc mic până când se topesc. Răspândiți pe suprfața prăjiturii, apoi presărați cu sare de mare, migdale tocate și nucă de cocos mărunțită.
Așezați în frigider timp de 30 de minute – 1 oră prăjitura,apoi scoateți din formă și tăiați în 9 batoane. Depozitați batoanele în frigider învelite bine sau într-un recipient etanș, timp de până la 2 săptămâni.
NOTA
Dacă doriți puteți să folosiți un alt tip de unt.Unt de arahide,fistic sau unt din samburi de caise.
https://www.facebook.com/ambitiouskitchen/videos/1517457194959359/