INGREDIENTE
1 cesti (240 g) cidru de mere
10-12 curmale fară samburi(200g)
1/4 cană (70g) unt de arahide(unt din sâmburi de caise)
1 lingură de praf de copt
1 lingură de scorțișoară
1/2 linguriță de nucșoară
1 lingurita de extract de vanilie
Vârf de cuțit de sare
1 1/4 cesti (125g) faina de ovăz
2 lingurițe de amidon din tapioca
Ganaj:
1/4 cană de zahăr de cocos
1 lingurita de scortisoara
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop: ulei de cocos,unt de arahide,zahar de cocos
INSTRUCȚIUNI
Preîncălziți cuptorul la 180 C.
Adăugați curmalele, cidru de mere și untul de arahide(unt din samburi de caise) într-un blender de mare viteză. Amestecați până devine o compoziție omogenă si netedă.
Se adaugă restul ingredientelor. Combinați amestecul. Aluatul trebuie să fie destul de gros și abia să se amestece, dacă nu adăugați o jumătate de ceașca de făină.
Ungeți cu grijă o tavă de gogoși cu ulei de nucă de cocos. Puneți aluatul în forme, umplând fiecare formă cu vârf.
Coaceți timp de 25-30 minute la 350 C. Sau dacă faci mini gogoși, 15-20 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați-i să se răcească timp de cel puțin 10-15 minute înainte de a fi scoși din tava.
Se amestecă împreună scorțișoara și zahărul. Puneți peste fiecare gogoșă.
NOTA
Se poate înlocui făina de ovaz cu făină de migdale, 1 1/2 cești (180g).
https://www.facebook.com/feastingonfruit/videos/764298860423102/