Roscova este utilizata in stare uscata,intreaga,sub forma de fainuri, siropuri sau ceai. Pastaia de roscova prajita si macinata este utilizata ca substitut de cacao. Consumul de roscove influenteaza in mod pozitiv sanatatea fizica si psihica a organismului.
Sucul din carob este utilizat inca din vremuri stravechi, din Antichitate. Acest suc gros sau sirop este foarte hranitor si se remarca pentru proprietatile sale expectorante, nutritive, mineralizante, vitaminizante si antidiareice. Continutul fructelor in elemente active precum vitamine (B1, B2, A, C, E, D), amidon, pectina, proteine, carbohidrati, substante organice, flavonoide, taninuri, acid galic, zaharuri, oligoelemente (nichel, cupru) si minerale (magneziu, potasiu, calciu) este foarte important pentru sanatatea organismului.
Siropul de roscove este cunoscut şi folosit în Creta şi Grecia fiind considerat o sursă naturală de calciu. Conţine de trei ori mai mult calciu decât laptele şi este, de asemenea, bogat în fier, fosfor şi fibre naturale.
Pentru sanatatea digestiva
Consumul de carob regulat ofera organismului multe avantaje, mai ales in ce tine de sistemul digestiv. Asta pentru ca regleaza procesele, actionand ca anti-alergic, antiseptic, antibacterian. Contine si tanine care sunt bogate in acid galic. In plus, beneficiile antivirale pe care le detine sunt destul de puternice pentru a servi organismul cu antioxidanti esentiali – mai ales pentru cei ce sufera de diaree, de prea mult acid produs in stomac.
Taninii conţinuti de roşcova inhibă enzimele digestive, inactiveaza bacteriile coli şi susţin în acelaşi timp dezvoltarea unei flore binefăcătoare de bacterii intestinale. În general, roşcova are efect calmant asupra stomacului şi mucoaselor intestinale, de aceea, este utilizată pentru a uşura greaţa şi diareea.
Regleaza glicemia
Carobul este eficient si in cazul nivelului de glucoza din sange. Asta datorita continutului de fibre ce regleaza zaharul din sange, mai ales la oamenii cu diabet. Carobul contine mai ales fibre insolubile, dar are beneficii similare produselor cu fibre insolubile. Carobul reuseste sa sustina sanatatea tractului intestinal si regleaza glicemia. Efectele asupra indicelui glicemic poate fi foarte puternic, dar asta inca se studiaza de medici.
Gasiti pe site-ul evzinshop,aici: faina de roscove,sirop de roscove,pudra de roscove,cafea din roscove,ceai de roscove
Scade colesterolul
Roscova ajuta in mod natural la scaderea colesterolului daunator, mai ales la oamenii obezi si predispusi la ingrasare si boli cardiovasculare. Efectele de reducere ale colesterolului se datoreaza polifenolilor si ligninei continute. Acestia sunt antioxidanti puternici vegetali, iar antioxidantii ajuta acizii stomacului si colesterolul sa fie eliminati prin scaune.
Scade nivelul de colesterol in sange. Roscova contine polifenoli , care ajutala reducerea colesterolului „rau” si a trigliceridelor din sange intr -un mod similar cu fibrele dietetice . Antioxidant natural Polifenolii din roscove , de asemenea, antioxidanti puternici , protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi si toxinelor din mediu. O sursa buna de seleniu.Seleniu este un oligolelement important pentru starea generala de sanatate. Seleniul este important pentru functionarea sanatoasa a tiroidei si apararea corpului de infectii .
Carobul poate fi folosit pentru a inlocui zaharul, deoarece contine 50% zaharuri naturale. Astfel, carobul poate fi folosit la preparare prajiturilor, torturilor, placintelor si la produsele de panificatie.
Surse: https://www.remediu.ro/carobul-sau-pudra-de-roscove-21273a.html