Ingrediente:
Umplutura din carne:
3 linguri ulei de măsline
1 ceapă tăiată mărunt
cimbru
nucșoară măcinată
cuișoare măcinate
scorțișoară măcinată
2 ardei tocați
piper
sare
200 gr. carne tocată la alegere(porc,vita,pui)
1 cățel de usturoi
2 roșii date prin răzătoare
1 cană zeamă de legume
Garnitura de iaurt:
1 cană de iaurt
un vârf de cuțit pul biber
1 ou + gălbenuș
20 gr. parmezan ras + 30 gr. pentru a presăra peste garnitură
300 gr. penne din spelta(pene cu lapte de măgăriță) fierte
Instrucțiuni de preparare:
Se călește ceapa tocată în ulei de măsline,se adaugă treptat toate ingredientele umpluturei de carne iar la sfârșit se pune zeama de legume.Se lasă să fiarbă până s-a gătit carnea.
Într-un castron se amestecă ingredientele garniturei.
Puneți pennele fierte într-o formă unsă cu ulei.Peste ele adăugați umplutura de carne și pe deasupra garnitura de iaurt.Presărați cu 30 gr. parmezan ras și coaceți la 180 C pentru 30 – 40 min până se rumenește ușor.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline extra virgin Sitia Creta,ulei de masline extra virgin Drop of Gods,ulei de masline extra virgin bio Critida,ulei de masline exra virgin Messara,lapte de cocos bio,penne din spelta bio,penne cu lapte de magarita bio