Pastitsio grecesc light

 

Imagini pentru pastitio licht

 

Ingrediente:

Umplutura din carne:

3 linguri ulei de măsline

1 ceapă tăiată mărunt

cimbru

nucșoară măcinată

cuișoare măcinate

scorțișoară măcinată

2 ardei tocați

piper

sare

200 gr. carne tocată la alegere(porc,vita,pui)

1 cățel de usturoi

2 roșii date prin răzătoare

1 cană zeamă de legume

Garnitura de iaurt:

1 cană de iaurt

un vârf de cuțit pul biber

1 ou + gălbenuș

20 gr. parmezan ras + 30 gr. pentru a presăra peste garnitură

300 gr. penne din spelta(pene cu lapte de măgăriță) fierte

 

Imagine similară

 

 

Instrucțiuni de preparare:

Se călește ceapa tocată în ulei de măsline,se adaugă treptat toate ingredientele umpluturei de carne iar la sfârșit se pune zeama de legume.Se lasă să fiarbă până s-a gătit carnea.

Într-un castron se amestecă ingredientele garniturei.

Puneți pennele fierte într-o formă unsă cu ulei.Peste ele adăugați umplutura de carne și pe deasupra garnitura de iaurt.Presărați cu 30 gr. parmezan ras  și coaceți la 180 C pentru 30 – 40 min până se rumenește ușor.

 

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline extra virgin Sitia Creta,ulei de masline extra virgin Drop of Gods,ulei de masline extra virgin bio Critida,ulei de masline exra virgin Messara,lapte de cocos bio,penne din spelta bio,penne cu lapte de magarita bio

 

 

 

 

Ulei de masline extra virgin *BIO Critida 750mlUlei de masline extra virgin Drop of gods 500mlPenne din spelta *BIO 400grΠέννες με γάλα γαϊδούρας ΒΙΟ 400ΓΡ 2017

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *